Більдт потролив Путіна за слова про Русь і анексію Криму

Четвер, 4 грудня 2014, 19:02

Хрещення київського князя Володимира у Херсонесі не може бути обґрунтуванням анексії Криму, яке сьогодні озвучив президент Росії Володимир Путін, виступаючи у Кремлі с посланням до Федеральних зборів.

Про це написав екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у Twitter.

"Хрещення київського князя-вікінга Володимира в давньогрецькому місті Херсонесі. Слабке обґрунтування претензій Москви на Крим", - написав Більдт.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Путін заявив, що Крим і Севастополь мають цивілізаційне і сакральне значення для Росії, а якби не анексія Криму, Захід знайшов би привід стримати міць Росії.

Під час своєї промови Путін заявив, що в Криму знаходиться духовний витік Росії: "У Криму живуть наші люди, і сама територія стратегічно важлива, тому що саме тут знаходиться духовний витік формування багатоликої, але монолітної російської нації і централізованої Російської держави. Адже саме тут, у Криму, в стародавньому Херсонесі, або, як називали його російські літописці, Корсуні, прийняв хрещення князь Володимир, а потім і хрестив всю Русь", - сказав Путін.

Як відомо, князь Володимир походив з варязької династії Рюриковичів. Варягами називали сусідніх зі шведами вояків-вікінгів, що плавали зі Скандинавії по Дніпру до Константинополя, щоб найматися до царської гвардії. Варягами спочатку називали особисту гвардію візантійського імператора та князівську дружину новгородських і київських князів ІХ-ХІ ст.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.