Кількість прохачів притулку з України в країнах ЄС зросла вдесятеро

П'ятниця, 5 грудня 2014, 14:01

Кількість звернень громадян України до країн Європейського союзу з проханням про притулок за період конфлікту на Донбасі зросла до майже 9 тис., що майже в 10 разів перевищує аналогічний показник за весь 2013 рік.

Про це йдеться у повідомленні Управління Верховного комісара ООН в справах біженців.

"У цьому році збільшилася кількість клопотань українців про надання притулку в Європейському союзі. Станом на кінець жовтня 8936 громадян України попросили міжнародного захисту в країнах ЄС. Це в десять разів більше, ніж аналогічний показник за весь 2013 рік (885 осіб)." - йдеться у повідомленні.

Найбільше прохачів притулку прибуває з України в  Польщу (1826 осіб), Німеччину (1607 осіб), Францію (1076 осіб) і Швецію (840 осіб).

Кількість громадян України, які виїхали за кордон, може бути набагато більшою, ніж кількість тих, хто шукає притулок, оскільки багато українців звертаються за іншими формами легалізації свого перебування (дозвіл на проживання), пояснюють в УВКБ ООН.

"Понад 317 тис. громадян України подали заявки на отримання таких дозволів в Російській федерації (222 тис.), Білорусі (60 тис.), Польщі (23 тис.) та інших державах. Однак неможливо з'ясувати, чи покинули вони Україну через конфлікт або з інших причин", - зазначають в УВКБ ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі кількість українських пошукачів статусу біженця зросла майже в 30 разів порівняно з 2013 роком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.