Меркель - порушення суверенітету України не може залишитися без наслідків

Неділя, 7 грудня 2014, 10:46

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що ЄС буде протистояти спробам Росїї завадити зближенню з ним східноєвропейських держав.

В інтерв’ю німецькій газеті Welt am Sonntag Меркель наголошує – Україна, Молдова та Грузія підписали Угоду про асоціацію, виходячи з "власного суверенного рішення"" ФІ саме цим країнам Москва створює труднощі.

Росія навіть порушує територіальну цілісність зазначених країн, "заморожені конфлікти" не розв'язуються протягом тривалого часу, зауважила в Меркель. "Крім того, ми бачимо, що Росія намагається зробити окремі країни Західних Балкан залежними економічно і політично", - зазначила вона.

"Я переконана, що спільна європейська відповідь на дії Росії - правильна", - зазначила вона. Росія, підписавши Будапешстський меморандум, зобовязалася гарантувати територіальну цілісність України. А тому, за словами Меркель, порушення суверенітету України "не може залишитися без наслідків".

Так само німецький канцлер підтвердила намір у разі необхідності надати військовий захист Естонії, Литві та Латвії. "Не може бути й мови про війну в країнах Балтії. У будь-якому разі діє стаття 5 Північноатлантичного договору про взаємозахист всіх членів НАТО", - зазначила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.