НАТО двічі перехопили бомбардувальники РФ над Балтикою. Кажуть про "сигнал"

Неділя, 7 грудня 2014, 20:32

Протягом неділі, 7 грудня об'єднані сили НАТО у балтійських країнах були вимушені двічі на день піднімати у повітря винищувачі через непогоджений проліт військових літаків РФ.

Про це повідомляє прес-служба латвійського міністерства оборони.

Перший інцидент відбувся за участі відразу шести російських стратегічних бомбардувальників, здатних нести ядерні заряди.

У складі цієї "групи" було 2 надзвукових бомбардувальника дальньої дії Ту-22 та 4 бомбардувальника Ту-95. На їх перехоплення було піднято винищувачі F-16.

Дещо пізніше стався ще один інцидент, за участі трьох Ту-134 Міноборони та одного транспортника Ан-72, які також здійснювали проліт над балтійським морем, не погоджуючи його з іншими країнами регіону. Для їх перехоплення було піднято винищувачі CF-188.

У повідомленні не уточнюється, чи повернулися літаки до пункту відправлення, чи приземлилися у Калінінградській області.

Необхідно зазначити, що повітряні маневри ВПС РФ, і без того частіші, ніж зазвичай протягом останнього тижня стали ще більш регулярними.

В суботу Міністерство оборони Естонії повідомляло про переміщення до Калінінграду великої групи літаків, яка включала стратегічний бомбардувальник.

Західні блогери вже повідомляють, що вважають таку активність "сигналом"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.