США виділить Литві $13 млн на розвиток авіабази ВПС

Понеділок, 8 грудня 2014, 16:00

У наступному році США планують виділити для розвитку інфраструктури авіабази ВПС у Шяуляї $13 млн.

Відповідне рішення у п'ятницю схвалила Палата представників Конгресу США, пише Delfi.lt.

Як повідомляє видання, в рамках схваленого оборонного бюджету США на 2015 рік, передбачається також виділення додаткового мільярда доларів на "Ініціативу забезпечення європейської безпеки".

За рахунок коштів цієї ініціативи буде фінансуватися участь американських військових e навчаннях, участь у ротації в країнах Балтії та Східній Європі, попередня дислокація техніки, необхідної на випадок оборони.

Частину цих коштів планується також виділити для розвитку військової інфраструктури в державах НАТО, наприклад, для інфраструктури бази ВПС Литви.

Литовські міністри у понеділок висловили надію на те, що після голосування в Палаті представників проект схвалить і Сенат США.

"Я радий тому, що це голосування відбулося практично одночасно з прийняттям у литовському Сеймі бюджету та затвердженням збільшення фінансування оборони майже на третину, порівняно з минулим роком", - відзначив міністр оборони Литви Юозас Олекас.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністерство оборони Литви підписало контракт на масштабну закупівлю боєприпасів на суму близько 50 млн літів, що становить $17.8 млн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.