В Європарламенті розпочинається "український день"

Вівторок, 9 грудня 2014, 08:33

9 грудня 2014 року в Брюсселі в приміщенні Європарламенту відбудеться конференція "Україна як тест на європейську солідарність", що проходить під патронатом президента ЄП Мартіна Шульца, а також низка інших заходів, присвячених Україні.

Про це "Європейській правді" повідомили в представництві України при ЄС.

Конференція присвячена пошуку реакції на ситуацію в Україні в контексті російської агресії, шляхів вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, а також системного реформування в Україні в рамках  Угоди про асоціацію.

Серед спікерів конференції - президент Європарламенту Мартін Шульц, депутати ЄП Елмар Брок та Ребекка Хармс, представники політологічних центрів Євросоюзу, волонтерських рухів з України, Росії, Польщі, Литви та Німеччини та низка народних депутатів України, включаючи лідерів кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та Рефата Чубарова.  

"Український день" в Європарламенті продовжиться ввечері відкриттям фотовиставки "Донбас: Війна і Мир", що  підготовлена українськими репортерами із зони АТО. В Європарламенті також буде представлено першу частину документального фільму Христини Бондаренко "Україна: Скрізь вогонь. Після визволення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.