РФ пропонувала Німеччині розібратись з Україною без третіх сторін

Вівторок, 9 грудня 2014, 11:31

Посланці Кремля пропонували Німеччині розібратися з українською кризою без залучення інших сторін, але повернулися ні з чим.

Про це у своєму інтерв’ю польській газеті Wyborcza сказав Гернот Ерлер, уповноважений Німеччини у справах з Росією.

"Посланці Кремля підмовляли нас до змови у справі України, але повернулись з порожніми руками", - сказав він.

"Росіяни повторюють нам, що з країн ЄС розраховують лише на нас. Постійно пропонують, щоб Росія і Німеччина домовилися про Україну", - зазначив один з представників німецької правлячої коаліції на правах анонімності.

Влітку з такими пропозиціями до Берліна прибув посланець глави адміністрації президента РФ. Минулого тижня те ж саме німці почули від групи депутатів Держдуми на чолі з главою комітету у закордонних справах Олексієм Пушковим, що прибули до столиці ФРН.

В Німеччині були здивовані відкритістю і доброзичливістю росіян на таких зустрічах, хоча їхній президент не втомлюється закидати Заходу звинувачення. Представники РФ повторювали фрази про необхідність діалогу, пошуку компрмісу.

"Ми повторили їм, що двосторонні переговори про майбутнє України неможливі. Що Німеччина нічого не робитиме без консультацій з іншими країнами ЄС", - сказав співрозмовник видання.

Крім того, він висловив роздратування з приводу того, що Путін обіцяв зміни в справі недотримання режиму перемир’я, підписаного у Мінську.

"Не думав, що росіяни готові зруйнувати все, чого ми досягли. Ми ставилися до Росії як до партнера. Як виявилось, дарма", - сказав Ерлер, якого, як зазначає Wyborcza, ще рік тому вважали людиною, яка розуміє Росію і підтримує її.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель, яка раніше була досить стриманою в своїй критиці Путіна, заявила, що порушення суверенітету України не може залишитися без наслідків і що ЄС протистоятиме спробам Росії завадити зближенню з ним східноєвропейських держав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.