У США продовжують розглядати запити України щодо летальної зброї

Вівторок, 9 грудня 2014, 14:09

США продовжує розглядати запити щодо всіх типів зброї, які надходять з Києва.

Про це заявила заступник державного секретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Роуз Готмюллер в інтерв'ю "Європейській правді".

"Я ще раз підкреслюю, ми не розглядаємо можливість військового вирішення конфлікту. Має бути політичне вирішення, через переговорний процес",  - відзначила вона.

"Але ми продовжуємо розглядати запити щодо всіх типів зброї, які надходять з Києва", - додала Готмюллер.

За її словами, США за декілька місяців перейшли від скромного рівня підтримки до військової допомоги Україні на суму більше ніж $118 млн. 

"І не лише США, але й декілька країн ЄС допомагають українській армії і обладнанням, і тренуваннями", - наголосила заступник держсекретаря.

Окрім того, як повідомила вона, президент США Барак Обама пропонує Конгресу вже на 2015 рік зробити Україну частиною нової ініціативи, Європейської програми впевненості.

Її сенс – надання партнерам з НАТО з Центральної та Східної Європи додаткової допомоги, військового патрулювання, проведення тренувань, зазначила Готмюллер.

Нагадаємо, раніше міністр національної оборони Канади Роберт Ніколсон заявив, що Канада постачатиме зброю Україні в разі рішення країн-членів НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.