ЄС може призначити призначити постійного спецпредставника для нагляду за реформами в Україні

Вівторок, 9 грудня 2014, 19:07

У Європейському парламенті радять ЄС призначити спеціального постійного представника для нагляду за реформами в Україні та координації відносин між Києвом та Брюсселем.

Як передає УНІАН, таку пропозицію в рамках конференції "Україна як тест європейської солідарності", яка проходить у Європарламенті, озвучив депутат ЄП Пятрас Аушрявічюс.

Відзначивши важливість угоди про асоціацію України та ЄС, Аушрявічюс сказав: "Для того, щоб гарантувати трансформацію економіки та соціальної структури, необхідно покращити природу координації у відносинах Україна-ЄС. Для цього я раджу ЄС призначити спеціального постійного представника, який буде відповідати за нагляд за реформами, які проводяться, та за надання різного роду допомоги".

За словами євродепутата, така допомога буде включати "фінансову допомогу, побудову адміністративних спроможностей та ряд секторальних реформ". "Роль цього спеціального представника може бути виконана досвідченим європейським політиком. Я думаю про таку постать, як Карл Більдт (колишній міністр закордонних справ Швеції) чи Бернар Кушнер (колишній міністр закордонних справ Франціі)", - запропонував Аушрявічюс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.