Зі сходу України сьогодні автобусами евакуюють поляків

Фото
Субота, 10 січня 2015, 14:47

Сьогодні в Донбасі проходить операція з евакуації осіб польського походження зі Східної України.

Фотографії процесу евакуації оприлюднив польський журналіст Piotr Andrusieczko на своїй сторінці у Facebook.

Точна кількість етнічних поляків, які сьогодні виїдуть з Донбасу, та місце виїзду поки невідомі. На фотографіях можна побачити два автобуси, тому можна припустити, що це близько 80 осіб.

На автобусах помітні номери Харківської області, вірогідно, туди спочатку й відправляться переселенці. У Харкові працює генеральне консульство Польщі в Україні.

Фото - facebook.com/piotr.andrusieczko 
 
 

В кінці грудня польські ЗМІ повідомили, що евакуація поляків зі сходу України була призупинена польським прем’єром Евою Копач на прохання міністра внутрішніх справ.

Пізніше глава МЗС Польщі Гжегож Схетина заявив, що евакуація відбудеться в січні, але не повідомив про точну дату, пояснюючи це "безпекою евакуйованих".

Міністр внутрішніх справ Тереза Пьотровська, зі свого боку, повідомила, що вже виділений центр, який прийме евакуйованих на час близько 6 місяців.

Адаптація осіб польського походження в Польщі проходитиме у три етапи.

Евакуйовані можуть взяти участь у мовних курсах, адаптації, діти підуть до шкіл. Вони отримають також карти постійного побуту у Польщі, що дасть їм такі самі права, які мають усі громадяни Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.