Група депутатів ПАРЄ оскаржить повноваження делегації РФ - російські ЗМІ

Понеділок, 12 січня 2015, 15:04

Група депутатів ПАРЄ оскаржать повноваження російської делегації в перший день січневої пленарної сесії організації - 26 січня.

Про це повідомляє страсбурзький корреспондент ТАСС, посилаючись на джерело в ПАРЄ.

"Нам відомо, що група зібралася навколо Пітера Омцига (голландського парламентарія. - Ред.)", - сказав співрозмовник агентства.

Для оскарження повноважень необхідно щонайменше 30 осіб, що представляють як мінімум п'ять країн.

На квітневій сесії в 2014 році ПАРЄ позбавила делегацію РФ до січня 2015 року право голосу і виключила з усіх керівних органів асамблеї через анексію Криму.

Російські депутати і сенатори тоді в знак протесту достроково залишили сесію і відмовилися від подальшої участі у роботі ПАРЄ. Відтоді делегація не приїжджала в Страсбург, пропустивши таким чином літню і осінню сесії.

В січні 2015 року повноваження всіх делегацій ПАРЄ повинні бути формально перезатверджені. Саме проти затвердження повноважень своїх колег з Росії і мають намір виступити деякі євродепутати.

"В перший день сесії під час засідання вони повинні будуть підтримати відповідну ініціативу, піднявшись зі свого місця. Після цього пропозиція буде направлена, швидше за все, в комісію з моніторингу для підготовки проекту резолюції. Після цього може бути три варіанти розвитку подій: не затверджувати всі повноваження; затвердити всі повноваження; затвердити повноваження, але з обмеженнями", - пояснило джерело.

На думку співрозмовника, "найбільш вірогідним є третій варіант".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії очікують скасування санкцій у січні.

Зокрема,  за словами глави делегації РФ в ПАРЄ Олексія Пушкова, 4 з 5 лідерів політичних груп асамблеї сьогодні виступають за скасування санкцій щодо делегації Росії.

Водночас доповідач щодо Росії в моніторинговому комітеті асамблеї Андреас Гросс заявив, що більшість членів ПАРЄ готові відновити РФ в правах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.