Путін не поїде до Польщі на святкування 70-річчя звільнення Освенцима

Вівторок, 13 січня 2015, 11:24

Президент Росії Володимир Путін не поїде до Польщі на святкування 70-річчя визволення концтабору Освенцим 27 січня.

Про це заявив його прес-секретар Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс.

"У графіку президента такої поїздки не значиться", - повідомив Пєсков у вівторок.

Водночас, за словами речника Путіна, він надає надзвичайного значення всім меморіальним заходам, присвяченим Другій світовій війні.

Прес-секретар Путіна також розповів, що офіційного запрошення на ці заходи президент не отримував. При цьому Пєсков підкреслив, що "в цілому на подібні заходи, якщо ми правильно розуміємо, офіційні запрошення не надіслано".

"Якогось персонального запрошення Путіну теж не було. Він не поїде, при тому, що ми, звичайно, надавали й надаємо, особливо в рік 70-річчя Перемоги, надзвичайного значення всім меморіальним заходам, в тому числі і тому, який відбудеться в Польщі", - додав він.

Водночас, як повідомляє Reuters з посиланням на МЗС Польщі, організаторами пам'ятного заходу виступив не уряд Польщі, а Державний музей Аушвіц-Біркенау і Міжнародний рада Освенцима.

Саме вони і надсилали запрошення.

"Польський уряд не грав ніякої ролі при надсиланні запрошення третім особам", - заявили в МЗС Польщі.

"Міністерство закордонних справ також хотіло би підкреслити, що рівень представництва залежить тільки від російської влади. Всім бажаючим взяти участь будуть раді", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.