Євродепутати пропонують визнати «ДНР» і «ЛНР» терористами

Вівторок, 13 січня 2015, 14:12

У Європарламенті пропонують включити так звані Донецьку і Луганську "народні республіки" до переліку терористичних організацій.

Про це йдеться у проекті резолюції щодо ситуації в Україні, яку підготувала політична група Європейських консерваторів і реформістів (ECR), повідомляє Укрінформ.

"Європарламент вкотре закликає Раду ЄС включити так звані Донецьку і Луганську народні республіки до списку терористичних організацій", - йдеться у проекті документу від ECR.

Депутати також пропонують суворо засудити Росію за ведення "неоголошеної гібридної війни проти України із застосуванням регулярних російських збройних сил та через підтримку незаконних збройних формувань".

"ЄП наголошує, що дії Росії проти України становлять акт агресії", - наголошується у проекті резолюції.

Окрім цього Європейські консерватори і реформісти закликають країни-члени і Європейську службу зовнішньої діяльності посилити санкції проти РФ, запровадити військове ембарго з метою запобігання співробітництва з російською стороною в оборонному секторі, включаючи космічні технології.

"Європарламент пропонує країнам-членам надати військову і технічну допомогу Збройним Силам України задля підвищення їхньої бойової готовності та спроможностей", - йдеться у проекті документу.

Варто зазначити, що остаточний текст резолюції Європарламенту повинен бути узгоджений ключовими політичними силами.

Очікується, що його буде проголосовано 15 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.