Конституційний суд Латвії відмовив Кобзону у порушенні справи

Вівторок, 13 січня 2015, 19:34

Конституційний суд Латвії вирішив не порушувати справу про внесення російського співака Йосипа Кобзона в список "персон нон грата".

Про це повідомляє Delfi.

Конституційний суд у вівторок відмовився порушити справу, вирішивши, що подавач скарги не довів, що зачеплені його основні права.

15 грудня 2014 року Кобзон звернувся в Конституційний суд Латвії у зв'язку з внесенням його імені у "чорний список" небажаних осіб.

Кобзон оскаржив відповідність норми Імміграційного закону визначеним Конституцією правам, згідно з якими "кожен може захищати свої права та законні інтереси у справедливому суді. Кожен вважається невинним, поки його вина не буде визнана згідно із законом. У разі необґрунтованого обмеження прав кожен має право на відповідне відшкодування. Кожен має право на допомогу адвоката".

Як повідомлялося, Латвія заборонила в'їзд Кобзону в кінці липня 2014 року через ситуацію в Україні. Рішення про заборону на в'їзд ухвалив глава МЗС Латвії Едгарс Ринкевичс. Крім Кобзона, в'їзд заборонили артистам Олегу Газманову та Валерії. Пізніше МЗС додав до "чорного списку" священика і актора Івана Охлобистіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: