Наклад свіжого номера Charlie Hebdo вже розкупили

Фото
Середа, 14 січня 2015, 10:24

Свіжий номер сатиричного журналу Charlie Hebdo, який вийшов тримільйонним накладом, був розкуплений за лічені хвилини.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

Французи почали з’являтися біля газетних кіосків від самого ранку.

Вранці біля газетних кіосків вишикувалися черги. Фото Le Monde 

"Протягом 10 хвилин ми продали всі наші примірники", - сказала продавець одного з кіосків на станції Обер, яку цитує Le Figaro.

Як повідомляє Liberation, на вокзалі Сен-Лазар у Парижі ще до відкриття газетних кіосків о 6.00 зібралася черга з 60 осіб.

При цьому працівники кіосків навіть вводили обмеження - до двох номерів в руки. А на одному з кіосків у центрі Парижа було повідомлення, що в продажу немає жодного примірника Charlie Hebdo, оскільки всі вони були замовлені читачами ще з п’ятниці.

Фото: Le Figaro 

При  цьому очікувалось, що свіжий номер буде поставлятися кіоскам щодня до 19 січня, а сам журнал лишатиметься в продажу протягом кількох тижнів.

Випуск також доступний в електронному вигляді іспанською, арабською та англійською мовами, а в друкованій версії - ще й італійською та турецькою.

Фото AFP 

Варто зазначити, що до терактів у Франції продавалося до 30 тис. екземплярів видання, тримільйонний тираж і продажі в 20 країнах світу є абсолютним рекордом для французької преси.

Як повідомлялося, новий номер журналу вийшов накладом 3 млн примірників, на його обкладинці - карикатура на пророка Мухамеда, який тримає в руках табличку з написом "Je suis Charlie" ("Шарлі — це я"), над ним розміщено надпис "Tout est pardonné" ("Все пробачено").

Нагадаємо, 7 січня троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських.

Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.