Рада прийняла закон про технічні регламенти і оцінку відповідності

Четвер, 15 січня 2015, 16:50

Рада ухвалила в першому читанні і в цілому закон "Про технічні регламенти та оцінку відповідності", який дозволить подолати технічні бар’єри в торгівлі між Україною та ЄС.

Про це повідомляє сайт Верховної ради.

За відповідне рішення проголосував 251 депутат.

У документі відповідно до вимог Угоди про технічні бар‘єри у торгівлі (яка є невід‘ємною частиною Угоди про заснування Світової організації торгівлі),консолідовані правові та організаційні засади розроблення, прийняття та застосування регламентів та процедур оцінки відповідності.

Це не лише усуває суперечності між ними, але й надає змогу більш якісно адаптувати національне законодавство до законодавства Європейського Союзу.

За словами автора законопроекту народного депутата Олександри Кужель ("Батьківщина"), цей закон дозволяє підприємцям самостійно проводити оцінку відповідності технічним регламентам.

Як зазначили члени комітету з питань промислової політики та підприємництва у своєму висновку, цей закон створить сприятливі умови для розробки, прийняття та застосування технічних регламентів і передбачених ними процедур оцінки відповідності з метою подальшої адаптації національного законодавства у сфері технічного регулювання до законодавства Європейського союзу.

Як писала ЄвроПравда, прийняття цього закону  забезпечить виконання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислових товарів з ЄС (Agreement on conformity assessment and acceptance of industrial products, угода АССА). Впровадження такого документу забезпечить безперешкодний вихід виробників з України на європейський ринок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.