Могеріні: ЄС потрібна контрпропаганда, вивчаємо ідею про російськомовний телеканал

Понеділок, 19 січня 2015, 19:36

Високий представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні підтвердила пропозицію Литви, Великої Британії, Данії та Естонії щодо створення російськомовного каналу, який має на меті боротьби з пропагандою російського ТБ.

Про це Федеріка Могеріні заявила на прес-конференції за підсумками засідання Ради ЄС у Брюсселі.

"Є одноголосне рішення про те, щоби розвивати стратегічну комунікацію для протистояння пропаганді. При чому це не буде пропаганда, а саме протидія" - сказала вона.

За словами очільниці європейської дипломатії, вже найближчим часом ЄС перейде до більш конкретних кроків у даній сфері.

"Ми маємо вирішити в ближчі тижні щодо реальних кроків, які ми маємо зробити" - додала Могеріні.

"Деякі конкретні пропозиції міністрів зараз обговорюються, здійснюється їх оцінка. І цей лист від чотирьох міністрів – дуже вітається нами" - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Литва, Велика Британія, Данія та Естонія звернулися до Єврокомісії із закликом розробити план дій по боротьбі з російської пропагандистської кампанією.

Зокрема, у листі до Брюсселя пропонувалося створити в інтернеті платформу, на якій подавалася б інформація про брехню та маніпуляції, пропаганду, пропонувалося надавати підтримку ініціативам зі створення телеканалів, мережевих порталів, радіостанцій і друкованих ЗМІ російською мовою, заохочувати обмін продукцією всередині ЄС, пропонувати продукцію чинним російським ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.