Нідерланди знали про небезпеку польотів над Донбасом до трагедії MH17

Субота, 24 січня 2015, 13:58

Українська влада інформувала Нідерланди про небезпеку польотів у повітряному просторі на сході країни до трагедії зі збитим Boeing-777 "Малазійських авіаліній".

Про це повідомляє голландське видання De Telegraaf.

За інформацією видання, за три дні до трагедії голландським дипломатам в Україні було повідомлено, що напередодні над зоною конфлікту був збитий український транспортний літак.

"З цієї інформації не було зроблено висновку про вжиття додаткових заходів безпеки", - наголошується в статті.

У той же час, в уряді Голландії пояснили, що попередження було адресовано не тільки їм, але й іншим європейським країнам, і закликало міжнародне співтовариство засудити участь Росії в конфлікті в Донбасі.

Опозиційні голландські партії закликали уряд оприлюднити звіт про зустріч дипломатів в Україні, але прем'єр-міністр Марк Рютте висловився проти цієї ідеї.

За його словами, це може створити небезпечний прецедент, за яким в подальшому можна буде вимагати оприлюднення таємних дипломатичних документів.

Як повідомлялося, Нідерланди відмовилися передавати розслідування авіакатастрофи пасажирського Boeing-777, що впав на Донеччині, під управління ООН.

Авіалайнер Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" був збитий 17 липня в Донецькій області. Літак здійснював рейс Амстердам - ​​Куала-Лумпур. На його борту знаходилися 298 пасажирів і членів екіпажу, всі вони загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.