Україна закликає зібрати екстрене засідання Ради ЄС через Маріуполь

Субота, 24 січня 2015, 17:22

Представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв закликав Брюссель скликати надзвичайні засідання Ради ЄС та Комітету з закордонних справ Європарламенту.

Про це повідомляє представництво України при ЄС.

"У зв’язку із сьогоднішньою атакою бойовиків на Маріуполь представник України при ЄС К.Єлісєєв у відповідному демарші на адресу Верховного представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Ф.Могеріні закликав ЄС дати рішучу оцінку подальшому загостренню ситуації на Сході України, яке відбувається на фоні фактичної відмови бойовиків від виконання Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Аналогічне звершення із закликом скликати позачергове засідання Комітету у закордонних справах Єлісєєв направив на адресу керівництва Європейського парламенту.

У МЗС також заявили, що атака на Маріуполь, а також теракти у Волновасі та Донецьку  є яскравим доказом необхідності визнання так званих ДНР та ЛНР терористичними організаціями.

"Настав час поєднати зусилля міжнародного співтовариства, у т.ч. Європейського Союзу, щоб припинити ці терористичні акти", - зазначив Єлісєєв.

Планове засідання Ради ЄС у закордонних справах має відбутися 9 лютого, на ньому планувалося продовжити розгляд питання про продовження чи зміни існуючих санкцій проти РФ.

Як відомо, термін дії перших персональних санкцій, введених Євросоюзом, спливає у березні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.