Могеріні: через обстріл Маріуполя будуть серйозні наслідки для Росії

Субота, 24 січня 2015, 17:48

Загострення конфлікту в Донбасі неминуче призведе до подальшого серйозного погіршення відносин між Європейським союзом і Росією.

Про це йдеться в заяві верховного представника Європейського союзу із закордонних справ і політики Федеріки Могеріні.

"Я закликаю Росію використовувати свій значний вплив на сепаратистських лідерів і припинити їх військову, політичну або фінансову підтримку. Це дозволить запобігти катастрофічним наслідкам для всіх. Ті, хто несе відповідальність за ескалацію, повинні припинити ворожі дії і виконувати свої зобов'язання", - додала Могеріні.

Могеріні заявила, що сьогодні Маріуполь був обстріляний з території, контрольованої бойовиками, в результаті чого загинули і були поранені десятки мирних жителів.

"Це сталося після серії атак в Донбасі в останні кілька днів, які супроводжувалися оголошеннями про подальший наступ сил сепаратистів, підтримуваних Росією, які прямо відмовляються дотримуватися режиму припинення вогню", - додала вона.

"Це неминуче призведе до подальшого серйозного погіршення відносин між ЄС і Росією", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв закликав Брюссель скликати надзвичайні засідання Ради ЄС та Комітету з закордонних справ Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.