Обама: ми будемо посилювати тиск на Росію, розглядаємо різні варіанти

Неділя, 25 січня 2015, 15:05

Президент США заявив, що в його адміністрації глибоко стурбовані загостренням конфлікту на сході Україні і висловив готовність посилювати тиск на Росію.

Про це він сказав у Індії під час зустрічі прем'єр-міністром Індії Нарендра Моді, повідомляє видання The Hill.

"Ми будемо продовжувати посилювати тиск на Росію" - заявив він і додав, що в цьому контексті США розглядають всі варіанти щоб скоротити військову конфронтацію.

"Я не втомлююсь повторювати, що ми не зацікавлені в тому, щоб залишити економіку Росії в руїнах. Однак ми глибоко зацікавлені в просуванні принципу, щоб великі країни не залякували менші" - зазначив Барак Обама.

За його словами, те що США і ЄС робили до цього було спробою підштовхнути Росію до цього принципу, шляхом збільшення її витрат.

"Я чітко дав зрозуміти, що участь у військовому конфлікті з Росією з цього приводу не буде ефективною" - сказав Обама.

Він заявив водночас, що США можуть підтримати Україну, її економіку "протягом цього перехідного періоду" і допомогти її армії "базовим обладнанням".

"Якщо пан Путін і Росія одержимі участю у військових конфліктах, то звісно ж їх армія сильніша за українську. Питання в тому, чи ми готові збільшити витрати, якщо будуть вичерпані дипломатичні методи?" - зазначив Обама.

Нагадаємо, віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом Петром Порошенком пообіцяв добиватися посилення міжнародного тиску на Росію у зв'язку з посиленням військових дій на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.