Україна та РФ влаштували взаємний тролінг щодо Савченко в будівлі Ради Європи

Понеділок, 26 січня 2015, 13:43

В коридорах Ради Європи росіяни від ранку роздають друковані матеріали про "нацистку Савченко" та порушення прав людини, тоді як українські депутати переконують колег вдягнути футболку із закликом звільнити Надію Савченко.

Про це передає зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Як повідомлялося, в понеділок вранці на всіх приміщеннях України в РЄ (зокрема, на дверях офісу української дипмісії, на кімнатах української парламентської делегації) виявилися розклеєні листівки під заголовком "Як отримати захист ПАРЄ?". Як відомо, 26 січня асамблея ухвалила рішення про надання дипломатичного імунітету для народного депутата Надії Савченко, яка перебуває у в’язниці в Росії.

На тлі кольорів українського прапору виявився надрукований перелік із семи пунктів, з яких виходить, що Савченко є членом "нацистського бандитського угруповання" та була обрана до Верховної ради від "нацистської партії".

Ця листівка не містить даних про видавця. Водночас такі дані є на інших паперах, що масово поширюються в будівлі Ради Європи.

Брошура з назвою "Біла книга порушень прав людини та верховенства права в Україні" підписана міністерством закордонних справ Російської Федерації.

 

Водночас українська делегація підготувала до засідання декілька сотень футболок із зображенням Надії Савченко та написом англійською FreeSavchenko.

Очікується, що під час розгляду українського питання їх мають вдягнути проукраїнські депутати, а також члени української делегації.

 

"Вперше українська делегація демонструє повну та безумовну єдність. Всі представники підтвердили, що будуть вимагатимуть від РФ звільнити політв’язня Надію Савченко", - заявив в кулуарах ПАРЄ заступник глави делегації Сергій Соболєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.