У Європарламенті закликали ЄС посилити санкції проти РФ

Вівторок, 27 січня 2015, 08:21

Члени Комітету Європейського парламенту в закордонних справах закликають ЄС посилити санкції проти Росії.

Такі пропозиції прозвучали сьогодні у Брюсселі під час засідання комітету, на якому обговорювалося погіршення ситуації на сході України, повідомляє УНІАН.

Зокрема, глава делегації ЄП у Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович (ЄНП) зазначив, що засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яке пройде 29 січня, буде можливістю "надіслати сильний сигнал Москві, встановивши обмежувальні заходи, тому що є чіткий зв’язок між наступальною військовою активністю підтримуваних Росією сепаратистів та політикою Москви".

Чарльс Теннок (консерватор) назвав обстріл Маріуполя "терористичною атакою" і "злочином війни".

"ЄС зараз має наслідувати приклад США та збільшити режим санкцій, заборонити доступ до SWIFT – це буде дуже сильним сигналом Москві, що вони більше не можуть мати справу з нашою банківською системою, але це розділить держави-члени", - сказав євродепутат.

Теннок закликав держави-учасниці НАТО та ЄС "робити те, що робить Росія, – постачати українським збройним силам військове обладнання, щоб вони могли захищати себе від російської агресії".

Яцек Саріуш-Вольський (ЄНП) розкритикував заяви із закликами до Росії використати вплив на підтримуваних нею терористів.

"Це наївно та контрпродуктивно. Це продовження російської пропаганди, і ми повинні це припинити", - зазначив євродепутат.

Крім того, за його словами, треба визнати самопроголошені республіки терористичними організаціями.

"Якщо ми вважаємо, що повинно бути введено більше санкцій проти Росії, то РФ думає інакше. Я цитую: "Поступово зняти всі санкції за те, щоб не взяли Київ". Вони погрожують взяти Київ, якщо ми не скасуємо навіть вже існуючі санкції. У нас є мораль та політичні зобов’язання перейти від санкцій до бойкоту", - наголосив Пятрас Ауштрявічюс (ліберал).

На його думку, якщо Росію не зупинити економічними санкціями, то треба бойкотувати міжнародні спортивні заходи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.