Лідери країн ЄС закликають розглянути нові санкції проти Росії

Вівторок, 27 січня 2015, 11:42

Лідери країн ЄС закликають міністрів закордонних справ розглянути нові санкції проти Росії під час їхньої зустрічі 29 січня.

Про це йдеться в їхній заяві.

"Зважаючи на загострення ситуації ми просимо під час майбутнього засідання Ради ЄС у закордонних справах оцінити ситуацію і розглянути будь-які відповідні дії, зокрема, подальші обмежувальні заходи, спрямовані на швидку і повну імплементацію мінських угод", - наголосили вони.

"Нагадаємо, у висновках Європейської ради від 18 грудня 2014 року  ми сказали, що "ЄС буде продовжувати цей курс" і що ми готові прийняти подальші заходи в разі необхідності", - йдеться в заяві.

Як зазначили лідери країн ЄС, вбивство мирних жителів під час обстрілів Маріуполя свідчить про "триваючу і зростаючу підтримку сепаратистів з боку Росії".

"Ми закликаємо Росію, щоб засудити дії сепаратистів і реалізувати мінські угоди", - йдеться в заяві.

Лідери країн ЄС також зазначають, що обговорюватимуть ситуацію в Україні під час наступного саміту ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нових санкцій проти Росії не варто очікувати до саміту ЄС, який відбудеться 12 лютого.

Раніше  міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що на позачерговому засіданні Ради закордонних справ ЄС 29 січня будуть обговорюватися питання про посилення санкцій проти Росії і всі країни налаштовані рішуче.

Як повідомлялося, Могеріні скликає надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні у четвер, 29 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.