Наришкін: включивши Савченко до складу своєї делегації, Україна шантажує ПАРЄ

Вівторок, 27 січня 2015, 15:18

Включивши льотчицю Надію Савченко до складу своєї делегації, Україна шантажує і дискредитує Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ).

Про це заявив голова Держдуми РФ Сергій Наришкін на "круглому столі" в ПАРЄ, повідомляє ТАСС.

"Громадянка Савченко стала депутатом Верховної ради з однієї причини: тому, що щодо неї ведеться слідство як підозрюваної у вчиненні особливо тяжкого злочину - вбивства двох російських журналістів", - заявив він.

За словами Наришкіна, йому "дуже прикро, що одна з національних делегацій... таким чином шантажує Парламентську асамблею і просто її дискредитує".

При цьому він зазначив, що це особливо цинічно виглядає на фоні терактів щодо французького сатиричного журналу, коли були вбиті журналісти.

Для Наришкіна включення Савченко до делегації ПАРЄ означає фактично те ж саме, якби Франція включила до своєї делегації когось з братів Куаши.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на неформальних консультаціях в Страсбурзі висунула умову звільнення з-під варти народного депутата Надії Савченко - її пообіцяли звільнити в обмін на повне відновлення Росії в правах в рамах ПАРЄ.

Раніше президент ПАРЄ Анн Брассер повідомила, що бюро парламентської асамблеї Ради Європи дійсно ухвалило рішення про те, що Надія Савченко матиме міжнародний імунітет, який зобов’язує РФ негайно звільнити її.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: