ОБСЄ закликає Росію закрити кордон з Україною

Вівторок, 27 січня 2015, 17:43

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва закликала Росію закрити свої міжнародні кордони з Україною, щоб зупинити ескалацію конфлікту в Східній Україні в останні тижні.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті ОБСЄ.

"Я закликаю Росії закрити кордони, щоб зупинити потік зброї та військових - добровольців чи ні, – які можуть потрапити на схід України. Передове озброєння, яке використовують сепаратисти в Україні, не з'являється з повітря", – йдеться в повідомленні.

Канерва підкреслив, що при закритті кордону необхідно врахувати питання про надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, що постраждало внаслідок бойових дій.

"Однак, зауважу, за оцінкою ООН, жахливий напад на Маріуполь був здійснений з території, контрольованої сепаратистам, цілеспрямовано проти цивільного населення. Закриття кордону саме по собі може бути головною формою гуманітарної допомоги", - додав президент ОБСЄ.

Канерва також описав розширення конфлікту в районі Маріуполя як "серйозну ескалацію" і привітав нещодавню заяву представників 57 держав-учасниць ОБСЄ, у якій вони вимагають негайного припинення вогню в Україні та повної реалізації мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.