Пушков: якщо ми підемо з ПАРЄ, постраждають всі. Далі - вихід з Ради Європи

Середа, 28 січня 2015, 14:40

Керівник російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Олексій Пушков підтверджує, що Росія має намір не лише припинити участь в роботі ПАРЄ в разі, якщо тривалий час перебуватиме під санкціями в асамблеї.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами в Страсбурзі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Пушков підкреслив, що поправки до резолюції щодо Росії, які було зареєстровано напередодні, є неприйнятними для Росії.

"Якщо будуть ухвалені радикальні поправки, запропоновані вчора низкою депутатів, то Росія розгляне питання про припинення своєї роботи в ПАРЄ до кінця 2015 року.  Рішення (про продовження чи припинення роботи) буде ухвалене або в середу ввечері, або в четвер вранці, і ми відразу про нього повідомимо", - заявив російський депутат.

 "Абсолютно ключовим є (збереження) права голосу. Без чого наша участь в роботі ПАРЄ неможлива", - додав він.

Він також зауважив, що в разі тривалого збереження санкцій Росія остаточно вийде з Ради Європи.

"Я думаю, що всі розуміють важливість збереження Росії в ПАРЄ. Від виходу Росії з ПАРЄ ніхто не виграє. Європа не виграє, безпека на континенті не виграє, і впевнений, що навіть Україна не виграє", - заявив він.

"Від того, що Росія перестане бути членом ПАРЄ, а в перспективі - можливо, перестане бути членом Ради Європи - я не думаю, що Україні це дасть виграш", - наголосив Пушков.

Нагадаємо, першим про можливість виходу Росії з Ради Європи заявив на минулому тижні спікер Держдуми Сергій Наришкін. За його словами, це  відбудеться, якщо Росія перебуватиме під санкціями асамблеї протягом більш ніж року.

В разі, якщо таке рішення дійсно буде ухвалене, Росія має денонсувати Європейську конвенцію з прав людини, після чого вийде з-під юрисдикції ЄСПЛ та інших інституцій РЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: