Розпочати конфлікт з НАТО може лише самогубець - прем'єр Естонії

Середа, 28 січня 2015, 17:56

Той, хто планує почати конфлікт із НАТО, очевидно, є самогубцем.

Про це заявив прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас, передає ERR.

Таким чином він прокоментував запитання депутата естонського парламенту щодо того, чи не варто Естонії на зразок Литви підготувати керівництво для населення і організацій цивільної оборони про те, як вести себе у випадку війни або надзвичайної ситуації.

"Ризик початку прямого воєнного конфлікту не настільки великий, щоб починати готувати населення до життя в військових умовах", - відповів Рийвас.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Естонія є членом НАТО, так само, як Латвія і Литва.

"Нарва (естонське місто на кордоні з РФ - Ред.), дорогі члени Рійгікогу, така ж частина НАТО, як і Нью-Йорк. Той, хто планує почати конфлікт із НАТО, очевидно, є самогубцем", - сказав Рийвас.

"Очевидно, що потрібно робити все для того, щоб НАТО не тільки на словах, але й на ділі було відчутно присутнім як на території Естонії, так і на території Латвії, Литви, Польщі та інших країн-союзників. Щоб всі ми разом були достатньо готові для того, щоб відбити будь-яку зовнішню загрозу", - заявив прем'єр.

За словами Рийваса, не менш важливо також і те, що витрати на оборону в Естонії в абсолютних цифрах в 2014 році були більшими, ніж в Латвії та Литві.

Нагадаємо, раніше Рийвас заявив, що Естонія наразі якнайкраще підготовлена до боротьби з "зеленими чоловічками".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.