Позицію Греції щодо санкцій неправильно зрозуміли - міністр фінансів

Четвер, 29 січня 2015, 13:25

Новий міністр фінансів Греції Янніс Варуфакіс відкинув припущення, що Греція готує вето на санкції проти Росії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на особистий блог урядовця.

За його словами, ЗМІ перекрутили позицію нового грецького уряду.

Незадоволення, яке Афіни висловили високому представнику ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріці Могеріні, було з приводу відсутності консультацій, а не щодо нових санкцій проти РФ як таких.

Як зазначив Варуфакіс, міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас сказав колегами по кабінету міністрів у вівторок, що він чув у новинах, що ЄС одноголосно схвалив нові санкції проти Росії.

"Проблема в тому, що у нього і нового грецького уряду ніколи про це не питали!" -  написав Варуфакіс у блозі.

"Отже, ясно, що питання було не в тому, чи наш новий уряд погоджується чи ні на нові санкції щодо Росії. Питання в тому, що наша думка була сприйнята як сама собою зрозуміла",  - наголосив міністр фінансів.

Водночас, як передає EUobserver, посол Греції при ЄС на зустрічі в четвер вранці не зміг схвалити заяву глав МЗС країн ЄС, що дозволяє додаткові санкції щодо Росії.

Причиною, за його словами, є те, що він не міг зв'язатися зі своїм міністром закордонних справ, який був у літаку на шляху до Брюсселя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер Греція готується накласти вето на санкції проти Росії.

Раніше лідери країн ЄС у своїй заяві закликали міністрів закордонних справ розглянути нові санкції проти Росії під час їхньої зустрічі 29 січня.

В четвер міністри зберуться на надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні, на ньому може бути ухвалене рішення про нові санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.