Глава МЗС Греції виступив за нову стратегію щодо РФ та федеративну Україну

Четвер, 29 січня 2015, 14:23

Новий міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас виступає за нову стратегію ЄС щодо Росії та федеративну Україну.

Про це він заявив в інтерв'ю французькому виданню L'Humanité.

"Греція - це європейська країна, яка, як і кожна країна ЄС має право висловлювати свою думку і  інтереси з усіх питань, включаючи політику щодо Росії", - заявив він.

"Ми не приймаємо ситуації, коли політика Європи щодо РФ буде вирішуватися за межами інститутів ЄС", - наголосив Котзіас.

"Ми не хочемо, щоб ЄС будував свою політику, базуючись інтересах тих країн, які мають емоційні історичні відносини з Росією", - додав міністр.

"Але ми не закриваємо очі на дестабілізацію на кордоні Росії і України. ЄС повинен придумати нову стратегію", - переконаний він.

Котзіас також висловився за ідею федеративної України.

"Я виступаю за  ідею федеративної України. Я не розумію країни Західної Європи, коли вони кажуть, що федеративна система не є хорошим рішенням для України через росіян. Ми знаємо приклад і Федеративної Республіки Німеччини, або автономних областей в Іспанії", - відзначив він.

За словами глави МЗС, можливе лише політичне вирішення конфлікту на сході України.

"Зброя не буде працювати. Війна ніколи не буває гарним рішенням", - заявив Котзіас.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер Греція готується накласти вето на санкції проти Росії.

Раніше лідери країн ЄС у своїй заяві закликали міністрів закордонних справ розглянути нові санкції проти Росії під час їхньої зустрічі 29 січня.

В четвер міністри зберуться на надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні, на ньому може бути ухвалене рішення про нові санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.