Дещиця: Україна не відмовиться від своєї території в обмін на мир

П'ятниця, 30 січня 2015, 13:41

Ніхто в Україні не піде на те, щоб відмовитися від частини своєї території в обмін на встановлення миру.

Про це сказав посол України в Польщі Андрій Дещиця в ефірі RMF FM.

"Напевно, що ніхто на таке не піде", - сказав він, відповідаючи на питання, чи обміняла б Україна частину території на мир.

Він додав, що українці зараз захищають Європу не так від терористів, як від Росії, адже саме РФ розпочала війну і агресію.

"Потребуємо підтримки в різних сферах, але сподіваємось, що дипломатична і політична підтримка залишатиметься основною", - зазначив посол.

За словами Дещиці, потрібні зусилля всіх держав світу, спрямовані на засудження агресії і чинення тиску на Кремль. При цьому він не хоче ізолювати Росію, а хоче з нею розмовляти.

"Санкції мають бути продовжені. Не варто очікувати ефекту від них за місяць чи два, але за якийсь час вони подіють. Вони вже діють, але ширші наслідки будуть за деякий час", - переконаний дипломат.

Говорячи про постачання зброї в Україну, він наголосив, що країна має власну зброю, а розмови про постачання зброї з інших країн мають провадити профільні міністерства і такі "консультації тривають".

Нагадаємо, раніше Андрій Дещиця говорив, що загроза з боку Росії існує не тільки для України, а й для всього Євросоюзу, і Польща та країни Балтії це усвідомлюють.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.