Клімкін подякував голові ПАРЄ за санкції

Субота, 31 січня 2015, 14:35

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував Голові ПАРЄ Анн Брассер  за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, висловлену у її виступі в рамках січневої сесії Асамблеї.

Про це йдеться в повідомленні МЗС України.

Як зазначається, в контексті позбавлення російської делегації права голосу в Асамблеї та інших прав в рамках цього органу, було підкреслено, що Україна виступає за політичний діалог, але ніколи не буде толерантною до порушень основних принципів Ради Європи.

Міністр також подякував Брассер за заклик до звільнення Надії Савченко та висловив сподівання на подальшу увагу ПАРЄ до цього питання з метою якнайшвидшого його вирішення.

Клімкін також закликав Голову ПАРЄ дати належну оцінку незаконному затриманню російською окупаційною владою заступника Голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, що є порушенням норм міжнародного права і принципів Ради Європи.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію щодо Росії, якою наклала на РФ дипломатичні санкції, позбавивши росіян права голосу в ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.