Україна та ЄК продовжать консультації про мита, що порушують Угоду про асоціацію

Вівторок, 6 січня 2015, 14:26

Україна та Єврокомісія провели технічні консультації щодо введення нашою державою додаткового імпортного збору. Зустріч відбулася у форматі відеоконференції ввечері 5 січня.

Про це повідомляє сайт українського уряду.

"Сторонами була проведена попередня технічна зустріч стосовно введення нашою країною додаткового імпортного збору відповідно до Закону України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України", прийнятого наприкінці грудня Верховною радою", - сказала директор департаменту співробітництва з СОТ та з питань торговельного захисту Світлана Зайцева.

Вона додала, що консультації буде продовжено.

З української сторони у консультаціях взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі,  Міністерства фінансів, а з боку ЄС - керівник групи підтримки України Петер Балаш та представники торговельного блоку Єврокомісії.

Як повідомлялося раніше, запровадження нових імпортних мит було ініціативою уряду Арсенія Яценюка. Метою цих заходів названа потреба стабілізації платіжного балансу. Водночас ця дія порушує низку норм Угоди про асоціацію та загрожує скасуванням пільгового торговельного режиму з ЄС.

Закон України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди про тарифи й торгівлю 1994 року" було ухвалено 28 грудня 2014 року, коли в ЄС вже розпочалися різдвяні канікули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: