ЄС запропонував Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги

Четвер, 8 січня 2015, 15:27

Європейський союз запропонував Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги.

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Як зазначається, Єврокомісія готова і надалі допомагати Україні, яка "сильно постраждала через глибоку рецесію".

"Конфлікт на сході країни став важким тягарем для економіки", - говориться в повідомленні.

"Сьогодні комісія запропонувала нову макрофінансову допомогу (MFA) в Україну до €1,8 млрд у середньострокових кредитах. Нова програма, яка повинна бути схвалена Європейським парламентом та Радою міністрів ЄС, покликана економічно і фінансово допомогти Україні з критичними проблемами, які стоять перед країною, такими як слабкий платіжний баланс і фінансова ситуація", - зазначає ЄК.

Як повідомляється, нова макрофінансова допомога буде пов'язана з певними реформами.

"Україна не самотня. Європа стоїть поруч з нею та новим урядом з його порядком денним реформ. Наші дії говорять гучніше, ніж наші слова. Європейський союз надав безпрецедентну фінансову підтримку і сьогоднішня пропозиція доводить, що ми готові продовжувати надавати її", - зазначив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

"Це європейська солідарність в дії. Як завжди, "солідарність" йде разом з боротьбою за реформи, які терміново потрібні в Україні. Ми хочемо допомогти українському уряду, щоб втілити його реформи на практиці і викликати реальні зміни в житті країни та її народу", - додав він.

Як зазначається, після того, як рішення щодо програми підтримки буде ухвалено, передумовою для виплати стане успішне продовження виконання програми МВФ та реалізації економічної і фінансової політики, яку Єврокомісія і уряд України погодили в меморандумі про взаєморозуміння.

Очікується, що нову програму буде реалізовано протягом 2015 та на початку 2016 року.

Нагадаємо, раніше голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що екстрена фінансова допомога Україні може скласти до 2 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.