Глава МЗС Чехії вірить Путіну, що РФ не буде анексувати Донбас

П'ятниця, 9 січня 2015, 08:20

Глава МЗС Чехії Любомир Заоралек заявив, що вірить заявам президента РФ Володимира Путіна про те, що Росія не має наміру анексувати східну частину України.

Про це він сказав в інтерв'ю чеській радіостанції Impuls.

"Я вірю словам президента Володимира Путіна про те, що Росія не має наміру анексувати східну частину України. Тому що це був би аж ніяк не подарунок для Росії - мати Східну Україну з усіма тими проблемами, які там існують", - заявив Заоралек.

За його словами, анексія Криму вже показала, наскільки це дорога справа.

Відповідаючи на питання про можливість відміни санкцій щодо РФ, міністр сказав, що доки не виконані всі умови, про це не йдеться.

"Ми зможемо говорити про скасування санкцій лише тоді, коли будуть виконані відповідні умови. Встановлені критерії, за якими оцінюється реалізація мінських угод. Поки ситуація в Донецьку і Луганську не дійшла до тієї стадії, на якій ми наполягали. Немає належного контролю кордону між Росією і Україною. Як і раніше, не зупинені поставки зброї з Росії в цей регіон", - зазначив Заоралек.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком заявила, що санкції проти Росії буде скасовано лише за повного виконання мінських домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.