Біометричні паспорти почнуть видавати з 12 січня - Яценюк

П'ятниця, 9 січня 2015, 13:09

Видача біометричних паспортів в Україні почнеться з 12 січня, щороку видаватимуть 2,5 млн таких документів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Зараз Україна перебуває на другій стадії підготовки до введення безвізового режиму з ЄС. Основний елемент, який потрібно зробити, - ввести біометричні паспорти. З 12-го числа в Україні видаватимуть біометричні паспорти, що відповідають основним європейським стандартам та є однією з головних вимог для того, щоб українці змогли без віз їздити до країн ЄС", - сказав він.

Прем'єр повідомив, що в країні вже встановлено 35 терміналів, які протягом місяця зможуть видавати понад 2 тис. паспортів, а з 15 лютого має функціонувати 606 точок видачі паспортів.

"У 2015 році ми дійдемо до цифри видачі 2,5 млн паспортів на рік. Зараз ми видаємо 1,5 млн, будемо видавати 2,5 (млн)", - зазначив він.

Водночас Яценюк наголосив, що всі закордонні паспорти, які зараз є в українців, продовжують бути чинними до кінця терміну їхньої дії або доки людина сама не вирішить поміняти свій паспорт на біометричний.

Нагадаємо, ЄвроПравда раніше повідомляла, що з 12 січня по  всій Україні працюватимуть лише 30 робочих місць зі збору біометричних даних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.