Єврокомісія планує проект моніторингу реформ в Україні - АП

Вівторок, 10 лютого 2015, 15:02

Єврокомісія спільно з українським урядом мають намір реалізувати проект моніторингу успішності імплементації реформ і виконання Угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

"Підхід моніторингу дасть змогу розуміти, що відбувається з кожною конкретною реформою, які завдання стоять перед кожною командою, визначити відповідального, визначити керівника робочої групи", - сказав Шимків.

За словами заступника глави АП, концепція проекту моніторингу буде представлена у п'ятницю, 13 лютого, на черговому засіданні Національної ради з питань реформ.

Також Шимків відзначив, що відбір претендентів на посаду голови проектного офісу реформ, створення якого проводиться за підтримки Європейського банку реконструкції і розвитку, завершиться 20 лютого.

"Дев'ятого числа  закінчився прийом заявок на конкурс (з відбору. – Ред.) керівника проектного офісу реформ. Ми одержали понад 70 заявок на участь", - сказав заступник глави АП.

За словами заступника глави АП, проектний офіс реформ не є урядовою структурою і матиме статус консультативного органу, повноваження якого не перетинатимуться з повноваженнями міністерств.

Нагадаємо, раніше комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган заявив, що "дорожню карту" реформ в Україні створять за пару тижнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.