У разі провалу переговорів у Мінську ЄС розгляне нові економічні санкції проти РФ - ЗМІ

Середа, 11 лютого 2015, 11:43

У випадку, якщо під час переговорів "нормандської четвірки" у Мінську 11 лютого не буде досягнуто угоди, ЄС може розглянути нові економічні санкції проти РФ.

Про це написав на своїй сторінці в Twitter кореспондент Wall Street Journal Лоренс Норман.

"Високопосадовець ЄС: якщо Мінськ (переговори "нормандської четвірки". - Ред.) провалиться, то лідери ЄС можуть розпорядитися готувати нові економічні санкції проти РФ", - написав він.

"Високопосадовець ЄС: якщо буде видимий провал мирних переговорів щодо України, подальші санкції повернуться на порядок денний", - додав він.

Як відомо, Порошенко, Путін, Олланд та Меркель зустрінуться у Мінську в середу 11 лютого.

Сторони також очікують, що їхні зусилля під час зустрічі в Мінську призведуть до негайного та безумовного двостороннього припинення вогню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні у понеділок розширили санкції щодо РФ, додавши до чорного списку 19 осіб і заморозивши рахунки 9 компаній, однак введення даного рішення в силу було відкладено до 16 лютого.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час підсумкової прес-конференції по завершенню Ради ЄС у закордонних справах заявила, що рішення про відтермінування введення нових санкцій проти РФ в дію було прийняте з тим, щоб дати простір для дипломатичних переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.