Умови для передачі Росії "Містралів" не виконані - Олланд

П'ятниця, 13 лютого 2015, 08:24

Умови для передачі Росії вертольотоносців типу "Містраль" поки ще не виконані, незважаючи на підписання нових Мінських домовленостей.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд, повідомляє Le Parisien.

"Умови все ще не виконані. Сподіваємося на їх виконання одного чудового дня", - сказав Олланд за підсумками саміту ЄС у Брюсселі.

Олланд додав, що в разі врегулювання української кризи "будуть вжиті заходи на європейському рівні, щоб полегшити санкції" і "Франція може бути частиною цього процесу".

"Але поки цього не відбувається", - підкреслив президент Франції.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус також підтвердив, що угода щодо передачі Росії вертольотоносців "Містраль" залишається призупиненою, повідомляє ТАСС.

"Як ми можемо в нинішніх умовах виконати умови угоди, яка була укладена кілька років тому? На даний момент її виконання призупинено", - сказав він.

В даний час два вертольотоносці класу "Містраль" - "Владивосток" і "Севастополь" - знаходяться у французькому порту Сен-Назер.

Як повідомлялося, російські ЗМІ розповсюдили інформацію, що процес передачі Росії "Містралів" може бути запущений вже наступного тижня у зв’язку з підписанням у Мінську нової угоди щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія в лютому може вимагати від Франції виплатити штраф за "Містраль".

Раніше міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан заявив, що Франція чекає на реальне дотримання перемир'я та на політичне врегулювання в Україні, щоби здійснити постачання "Містралів" до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.