МЗС Франції: посилимо санкції проти РФ, якщо сепаратисти зірвуть Мінську угоду

Неділя, 15 лютого 2015, 15:24

Офіційний Париж наполягає, що Росія нестиме відповідальність за зрив мінських угод навіть у разі, якщо формальну їх порушуватимуть бойовики.

Про це заявив глава МЗС Франції Лоран Фабіус в інтерв'ю декільком французьким журналістам, яке транслювалося в ефірі телеканалу iTele.

Водночас, за його словами, в разі щирого виконання Мінського договору (які він називає терміном "Мінськ-2") санкційний тиск буде зменшено

"Діалог з Росією досить жорсткий" – заявив він.

"Якщо ситуація буде покращуватися, санкції будуть зменшуватися. Якщо ж Росія або сепаратисти не будуть виконувати (вимоги мінської угоди) – будуть нові санкції", - підсумував міністр.

"Путін хоче ствердити свій вплив на сусідні країни. Звісно мова не йде про анексію, оскільки це буде дуже складно з точки зору легітимізації та міжнародного права. Наше завдання - дати йому зрозуміти, що кожна з цих країн є незалежною", - пояснив він.

Як повідомляла Європейська правда, Лоран Фабіус також переповів журналістам деякі подробиці закритих переговорів у Мінську, та повідомив, що найбільші суперечки були щодо двох пунктів домовленостей – про статус Донбасу та контроль за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.