Тбілісі обурило призначення Саакашвілі – посла України викликали в МЗС

Неділя, 15 лютого 2015, 16:15

Міністерство закордонних справ Грузії викликало для роз'яснень посла України в Тбілісі Василя Цибенка.

Про це повідомляє агенція Інтерфакс-Україна з посиланням на грузинські ЗМІ.

Посла викликали у зв'язку з призначенням екс-президента Міхеїла Саакашвілі, що перебуває в розшуку, на посаду голови Дорадчої міжнародної ради реформ, створеної при президенті Порошенку.

За інформацією ЗМІ, у МЗС заявляють, що послу Грузії в Україні Міхеїлу Уклебі доручено попросити у відповідних відомств України роз'яснення з цього питання.

Як відомо, прокуратура Грузії оголосила Саакашвілі у розшук за низкою кримінальних справ. Сам екс-президент вважає справи проти нього політичним переслідуванням.

З заявою щодо призначення Михайла Саакашвілі в неділю також виступив засновник коаліції "Грузинська мрія", колишній прем'єр-міністр Бідзіна Іванішвілі, якого цитує видання "Кавказький вузол"

"Через помилки Саакашвілі Грузія пережила багато трагічних моментів, думаю, що призначення такої людини радником в Києві нічого доброго не дасть Україні", - сказав Бідзіна Іванішвілі.

У той же час зазначив, що призначення Саакашвілі "не є трагедією для грузино-українських відносин". Іванішвілі сказав, що "Україна є дружнім для Грузії державою, і ми повинні берегти такі відносини"

Президент Порошенко між тим стверджує, що Саакашвілі і до того був його долучений до дорадчої роботи  в Україні.

"Донедавна Міхеїл був, по суті, позаштатним консультантом України з питань реформ. І сьогодні, нарешті, він отримає офіційний статус", - прокоментував президент дане призначення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: