Спікер Сейму Латвії виступила за поставки зброї Україні

Понеділок, 16 лютого 2015, 11:35

Спікер Сейму Латвії Інара Мурнієце однозначно підтримує постачання зброї в Україну.

Про це вона заявила в інтерв'ю Латвійському телебаченню, повідомляє Delfi.lv.

За її словами, під час недавнього візиту на Україну вона зустрічалася з президентом України Петром Порошенком, який якраз повернувся після переговорів у Мінську.

Він висловив два прохання на адресу Латвії. Перше - в переговорах із західними партнерами підтримати бажання України взяти під контроль українсько-російський кордон, друге - переконати партнерів у Європі і США почати постачання зброї Україні, якої їй зараз не вистачає.

Інара Мурнієце підкреслила, що однозначно підтримує поставки зброї Україні. Вона обіцяла підтримати прохання української сторони і агітувати на користь поставок зброї Україні.

"Я вважаю, що країнам Європейського союзу, які можуть собі це дозволити, слід здійснювати постачання зброї", - заявила Мурнієце.

Вона додала, що Латвія подібними ресурсами не володіє, оскільки їй потрібно посилювати власні збройні сили і зміцнювати східний кордон.

"Латвія не може цього зробити, але Латвія буде робити все, щоб допомогти в цьому питанні", - пояснила спікер Сейму.

Вона зазначила, що як голова Сейму вона має можливість зустрічатися з іноземними послами в Латвії, і поставки зброї Україні стануть однією з тем цих зустрічей.

За її словами, йдеться тільки про озброєння, яке необхідне для оборони України, а не про зброю, яка може служити для захоплення інших країн. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.