Німеччина має намір ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС 27 березня

Вівторок, 17 лютого 2015, 09:24

Голосування Бундестагу з питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом заплановане на 27 березня.

Про це повідомив голова Бундестагу Норберт Ламмерт під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє сайт глави держави.

Ламмерт запевнив, що питанню поглиблення німецько-українських стосунків приділяється значна увага з боку німецьких парламентаріїв.

За його словами, в питаннях суверенітету, територіальної цілісності та незалежності Німеччина чітко стоїть на позиціях України і робить все можливе, щоб позиція Європи з цього гострого питання була консолідованою.

"Конфлікт на сході України — це не лише питання України, це питання всієї Європи. Ми всі бачимо, що Україна хоче бути сучасною та європейською, але Росія цього боїться і не хоче", — наголосив голова Бундестагу. 

Угоду про асоціацію України з Євросоюзом раніше ратифікували Ірландія, Данія, Угорщина, Швеція, Естонія, Словаччина, Болгарія, Литва, Латвія, Мальта, Чехія, Польща та Румунія. Очікується, що всі країни ЄС ратифікують угоду до травня 2015 року.

16 вересня Верховна рада України та Європарламент синхронно ратифікували документ. З 1 листопада почалося так зване тимчасове застосування Угоди про асоціацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.