Уряд Греції оголосив війну олігархам

Вівторок, 17 лютого 2015, 15:49

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив радикальні заходи, спрямовані на те, що він називає "олігархією".

Про це пише Reuters.

Серед першочергових заходів грецький уряд вбачає повторне ліцензування приватних телеканалів, припинення "кланового" банківського кредитування, реприватизація ключових об’єктів та агресивні податкові перевірки тих, хто має офшорні банківські рахунки.

"Ми прийняли рішення змінити режим політичної та економічної влади, які занурили нашу країну в кризу і несуть відповідальність за падіння Греції на міжнародному рівні", - сказав Ципрас.

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс також заявив, що уряд буде "знищувати олігархів" для того, щоб збільшити податкові надходження, відкрити ринки і стимулювання економічне зростання.

Міністр енергетики Панайотіс Лафацанис заявив у парламенті, що уряд, зокрема, буде домагатися скасування "скандальної купівлі" старого аеропорту Афін, контрольованого родиною найбагатшого бізнесмена Греції Спірос Лациса.

Компанія, яка керує аеропортом, виступила із заявою, що "повідомлення уряду згубне для довгострокових приватних міжнародних інвесторів, яких конче потребує Греція".

Як повідомлялося, вирішальна зустріч міністрів фінансів єврозони щодо майбутнього фінансової допомоги Греції завершилася безрезультатно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.