Президент Естонії: ЄС займає вичікувальну позицію, а треба давати зброю

Четвер, 19 лютого 2015, 11:09

Європа наразі займає вичікувальну позицію, коли відмовляється відкрито визнати провал Мінська-2, в той же час потрібно дивитись правді у вічі і вирішити питання з постачанням зброї в Україну.

Про це сказав президент Естонії Тоомас Гендрик Ільвес в інтерв’ю виданню Pos­timees.

"Європа зараз займає вичікувальну позицію. Ніхто не хоче, щоб мали рацію ті коментатори, які стверджують, що з цього все одно нічого не вийде. Але в той же час не варто думати, що відтепер настав вічний мир з Іммануілу Канту", - сказав він.

За словами Ільвеса, поки не зрозуміло, чи є у Заходу план "Б" на випадок, якщо мінські домовленості будуть визнані такими що провалилися. Адже поки що Захід заперечує можливості постачання зброї до України.

"Але якщо він (мирний план. – Ред.) не спрацює і військові дії триватимуть, то в якийсь момент ми в Європейському союзі і в НАТО будемо змушені поглянути правді у вічі: ми будемо щось робити або ж просто почекаємо, коли все це досягне наших кордонів", - сказав він.

"Моя особиста думка, що слід в першу чергу надати підтримку оборонною технікою, такою як радари і дрони", - наголосив президент Естонії.

За його словами, поки що Європа не вживає ніяких заходів, хоча у протилежної сторони є бойові системи найвищого рівня, які укомплектовані особовим складом "зовсім не з донецької мафії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.