Газпром може потрапити під санкції США через співпрацю з "ЛНР" та "ДНР" – Ъ

П'ятниця, 20 лютого 2015, 08:26

Через налагодження прямих поставок газу в самопроголошені "ДНР" та "ЛНР" у російського газового монополіста "Газпрому" зростуть шанси потрапити під санкції США.

Про це йдеться у статті російськї газети "Коммерсантъ".

Як зазначає видання, досі монополія уникала прямих контактів з учасниками конфлікту в Україні - зокрема, не стала купувати кримський "Чорноморнафтогаз".

"Тепер у "Газпрому" збільшуються шанси потрапити під санкції США" - зазначає видання, посилаючись на те, що 19 лютого "Газпром" почав постачати газ на схід України в об’ємі 12 млн кубометрів на добу.

На думку керівника юридичного департаменту Національної юридичної служби Юлії Галуєвої, яку цитує видання, в такій ситуації не можна повністю виключати, що США не визнають поставки "Газпрому" самопроголошеним республікам втручанням у внутрішньополітичні справи України.

Раніше повідомлялося, що "Газпром" і його нафтовидобувна дочірня компанія "Газпром нефть" стали об’єктом західних санкцій, спрямованих на обмеження доступу до західного фінансування та технологій, що використовуються для видобутку нафти на глибоководному шельфі арктичних морів і для сланцевих проектів у Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.