Єврокомісія розозгляне україно-російський газовий конфлікт 2 березня

Субота, 28 лютого 2015, 13:12

Єврокомісія у понеділок, 2 березня, розгляне питання порушення "Газпромом" умов тристороннього меморандуму і супутнього контракту про поставки газу до України, підписаного представниками Євросоюзу, Росії і України в жовтні минулого року.

Як передає УНІАН, про це повідомив голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв перед засіданням уряду.
"У Брюсселі будуть переговори щодо дисципліни виконання меморандуму і контракту, підписаного 30 жовтня (2014 року). У нас є чітке підтвердження, ми передали його Єврокомісії, що "Газпром" порушив свої зобов'язання, недопостачає газ українським споживачам за графіком, який передбачений контрактом", - сказав Коболєв.

Нагадаємо, 23 лютого в "Нафтогазі" заявили, що "Газпром" не виконав заявку "Нафтогазу" на постачання 22 лютого попередньо сплаченого газу, чим порушив тристоронні Брюссельські угоди.

"Замість замовлених у рамках контракту 114 млн. куб. м газу "Газпром" поставив лише 47 млн. кубічних метрів. "Нафтогаз" вважає це невиконання заявки порушенням як контракту на постачання газу між компаніями, так і тристороннього юридично зобов'язуючого протоколу, підписаного міністром енергетики Росії Олександром Новаком, єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером і міністром енергетики України Юрієм Проданом 30 жовтня 2014 року в Брюсселі", - говориться в повідомленні компанії.

У "Нафтогазі" відзначили, що повідомлення про порушення контракту і Брюссельського тристороннього протоколу було направлене 23 лютого до Кабінету міністрів України, Єврокомісії та секретаріату Енергетичної співдружності в рамках процедури швидкого реагування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: