Словаччина та Румунія приймуть учнів із прифронтових селищ Луганщини

Субота, 28 лютого 2015, 13:45

Луганська обласна адміністрація має намір відправити учнів із прифронтових селищ на відпочинок  до Словаччини і Румунії.

Як повідомляє УНІАН із посиланням на голову Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, за кордон поїдуть учні 12-17 років (до 50 дітей за кожну поїздку).

До Словаччини школярі виїдуть в березні-квітні, червні-липні та жовтні цього року і відпочиватимуть в спеціальному санаторії Національної ради Словаччини "Casta - Papiernicka". До Румунії група луганських дітей виїде вже наприкінці березня. Всі витрати з перебуванню дітей за кордоном бере на себе приймаюча сторона.

"Активні бойові дії на території Луганської області призвели до вимушеного закриття ряду навчальних закладів. Тому діти не мають можливості відвідувати школу. Ми звернулися до наших сусідів із проханням допомогти організувати поїздки для луганських школярів за кордон, щоб вони на власні очі побачили, як живуть там. І Словаччина і Румунія не відмовили. Я дуже вдячний їм за це і сподіваюся на подальшу співпрацю", - відзначив Москаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.