США виділять Україні $117 млн для протидії агресії РФ

Вівторок, 3 лютого 2015, 09:12

У проекті бюджету США на 2016 рік запропоновано виділити Україні $117 млн для протидії агресії РФ.

Про це йдеться в тексті документа.

"У відповідь на акти агресії Російської Федерації і спроби обмежити вибір сусідніх країн щодо питань зовнішньої і внутрішньої політики бюджет включає в себе пропозиції для політичної, економічної і військової підтримки союзників по НАТО та держав-партнерів у Європі", - йдеться в проекті бюджету.

"З метою підвищення стійкості урядів і економік, що стали мішенню для російського тиску, бюджет передбачає додаткових $117 млн, спрямованих, зокрема на протидію агресивним діям РФ в Україні, і $51 млн для протидії тиску Росії й дестабілізуючій діяльності в Молдові та Грузії", - говориться у документі.

"Ця допомога буде підтримувати зусилля, спрямовані на зміцнення демократії та врядування, підвищення можливості сил безпеки, зміцнення верховенства закону та антикорупційних заходів, а також сприяння інтеграції в Європейський союз", - зазначається в документі.

Окрім того, проект бюджету передбачає, що США готові виступити гарантом для видачі Україні кредиту в розмірі $1 млрд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів обсягом $2 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.