МЗС Польщі: РФ порушує стандарти дипломатії і маніпулює історією

Вівторок, 3 лютого 2015, 10:08

Міністерство закордонних справ Польщі засуджує брутальність риторики і порушення стандартів дипломатії російськими колегами.

Про це йдеться у заяві дипломатичного відомства Польщі.

"Ми засуджуємо всі форми вербальної агресії і маніпулювання інформацією у відносинах між державами, що останнім часом, на жаль, проявляється все частіше в заявах високопоставлених чиновників російської сторони", - йдеться у заяві.

У МЗС Польщі нагадали, що саме Польща стала першою жертвою німецько-фашистських загарбників 1 вересня 1939 року і що саме СРСР 17 вересня 1939 року їм у цьому допоміг.

"Ми вважаємо неприпустимим заперечення права Польщі на організацію святкування 70-річниці закінчення війни, запропонованого президентом Броніславом Коморовським", - зазначили в МЗС.

"Заяви заступника міністра Карасіна – це ще одна спроба Росії маніпулювати історією ХХ століття", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін заявив, що глава МЗС Польщі Гжегож Схетина покриває ганьбою не тільки себе, але і всю дипломатичну службу країни і всю політичну культуру Польщі.

Раніше Схетина заявив, що важко уявити, щоб країна, залучена у військовий конфлікт в Україні, була господарем святкувань з нагоди закінчення Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.